dimarts, 9 de maig del 2017

GATS: CONVERSA FINAL PROJECTE DEL DINOSAURES

Com ja sabeu hem acabat el projecte dels dinosaures i per tancar el projecte vam fer una conversa de cloenda intentant contestar tots les preguntes que volíem esbrinar, veien d'aquesta manera si havíem aconseguit trobar resposta a les nostres curiositats.










Resumint una mica el projecte: hem descobert que els dinosaures van existir fa milions d'anys al nostre planeta, que aquest era força diferent de com el coneixem. La Terra estava tota unida i amb els anys es va anar segregant fins a formar els 5 continents que nosaltres coneixem. El nostre planeta era molt càlid i la vegetació que més abundava eren les falgueres i les palmeres. Al final de l'època dels dinosaures també hi havien insectes i altres animals que, encara que un xic diferents, existeixen en l'actualitat. Hem descobert que no tots els dinosaures van viure a la vegada, sinó que hi va haver 3 períodes ( Triàsic, Juràssic  i Cretaci). En l'últim període hi trobem els més evolucionats.
Sabem que es van extingir a causa de l'impacte d'un meteorit contra la Terra que això va donar lloc a molts canvis climàtics i meteorològics que van afectar la vida dels dinosaures ( incendis, terratrèmols...). Hem conegut diferents espècies i sabem que n'hi havien de carnívors, d'herbívors i omnívors, a la vegada que coneixem les característiques per distingir-los.

Hem realitzat activitats diverses:
- Hem dibuixat dinosaures tenint en compte models que hem observat
- Hem vist diferents pel·lícules com ara Dinosaures de Disney o bé Caminando entre dinosares.
- Hem fet l'experiment del volcà en erupció,
-  Hem fet de paleontòlegs desenterrant òssos de dinosaures i identificant a través de les restes trobades quin dinosaure deuria ser.
-  Hem observat els fòssils marcats en el guix tant a simple vista com amb el microspcopi.
-  Hem creat fòssils deixant empremtes en el fang.
- Hem  anat al museu de Paleontologia de Sabadell.
-  Hem fet l'experiment de veure la imitació del naixement d'un dinosaure.
-  Hem treballat la mesura a través de la longitud i l'alçada dels dinosaures. També hem treballat la quantitat d'ous que poden néixer; la quantitat de dents que tenen i quantes vegades poden canviar una matiexa dent.
Per últim hem explicat tots els contes i explicacions que ens heu portat. Moltes gràcies per la vostra col·laboració. Sense la vostra ajuda tot això no hagués estat possible,

1 comentari:

  1. Cuento saben estos peques preciosos!! Se ve que han disfrutado del proyecto y han aprendido muchas cosas. Gracias Ivette por compartirlo, excelente trabajo!

    ResponElimina